EU-fondovi-stanicd.o.o.-fotonaponske

DOVRŠEN PROJEKT: Izgradnja fotonaponske elektrane uz pomoć EU fondova

Dovršen projekt

IZGRADNJA FOTONAPONSKE ELEKTRANE UZ POMOĆ EU FONDOVA

Naša održiva priča nastavlja se svaki dan, a ovaj smo put odlučili dodatno poraditi na energetskoj učinkovitosti vlastitih prostora. Sunčeva energija je najčišći, najbogatiji i najfleksibilniji obnovljivi izvor energije. Solarni sustavi predstavljaju dugoročno isplativu investiciju, a brojne prednosti koje ovaj sustav za opskrbu toplinskom energijom donosi definitivno nadmašuje one malobrojne nedostatke. Zato s ponosom predstavljamo novi projekt, a više detalja o njemu, kao i očekivane rezultate, možete pronaći niže u tekstu.

U ožujku 2018. Stanić d.o.o. je započeo s provedbom projekta „Izgradnja fotonaponske elektrane Stanić Kerestinec I za vlastite potrebe, poboljšanje energetske učinkovitosti rasvjete i sustav daljinskog očitanja potrošnje el. energije i sustava kontrolnih mjerila“ koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

U rujnu 2021. uspješno je završena provedba projekta, a koja je rezultirala povećanjem energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije u poslovanju društva kroz modernizaciju sustava rasvjete, ugradnju sunčane elektrane i sustava daljinskog očitanja potrošnje energije.

Ukupna vrijednost projekta je 9.352.055,87 kn, a EU je sufinancirala projekt u iznosu od 5.507.304,44 kn.

Ukupna ušteda energije iznosi 69.181,20 kWh/god dok se udio količine obnovljive energije u bruto konačnoj potrošnji energije povećao za 1.032.479,00 kWh/god.

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost društva Stanić d.o.o.

Podijeli s prijateljima